TRÉNINGEK & KÉPZÉSEK
Vezetőképzés
Kommunikáció
Értékesítés
Tárgyalástechnika
Konfliktuskezelés
Ügyfélszolgálat
Asszertivitás
Időgazdálkodás
Csapatépítés
Változásmenedzsment
Projektmenedzsment
SZERVEZETFEJLESZTÉS
HR SZOLGÁLTATÁSOK
MARKETING SZOLGÁLTATÁSOK
STRESSZ
KUTATÁSOK
Asszertív kommunikáció, azaz érdekérvényesítés erőszakmentesen
„Minden érv közül a tekintélyen alapuló a leggyengébb.”
(Albertus Magnus)

Az asszertivitás, mint készség nem is olyan régen terjedt el Magyarországon, sok helyen erőszakmentes kommuniká- ciónak, vagy agresszió nélküli érdek- érvényesítésnek is nevezik.

Hogyan lehet úgy kommunikálnom, hogy elérjem a céljaimat, azt mondják rám, hogy agilis vagyok, de azt ne, hogy rámenős, vagy erőszakos?

Hogyan lehet úgy nemet mondanom, hogy ne sértsek meg másokat? Hogyan tudom kifejezni a problémáimat, gond- jaimat valakivel szemben úgy, hogy ne vegye támadásnak? Hogyan tudok valakit megkérni egy feladat elvégzésére úgy, hogy az ne legyen utasítás?

Ki az, akit ezek közül a kérdések közül egy sem foglal- koztat?


Nos, az asszertív kommunikáció egyszerűbb, mint hinnénk, ha az alapvető kommunikációs technikák birtokában vagyunk.
A tréning a Gordon-féle kommunikációs technikák ismere- tére épül, csakúgy, mint az aktív hallgatás, vagy más néven értő figyelem alkalmazása is.
A tréningen végigvesszük azokat az alaphelyzeteket, amikor szükség van az asszertív kommunikáció különböző mód- szereinek alkalmazására, majd a résztvevők által beazo- nosított munka- és élethelyzetekben gyakoroljuk.

A tréning eredményeképpen a résztvevők könnyebben kife- jezik szükségleteiket, adnak pozitív vagy negatív vissza- csatolást, tárnak fel problémákat, és konfrontálódnak anélkül, hogy ellenséges viszony alakulna ki kommunikációs partnerükkel, ezáltal eredményesebben érvényesítik érde- keiket a munka és az élet minden területén.

Részletek vissza...


© 2004 PROCREO - Minden jog fenntartva.
   
E-m@il kezdőlap